wtorek, 23 stycznia 2018

Zapiekanki z pieczarkami i serem



DOMOWE ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI I SEREM
·  bagietka 1 sztuka
·  pieczarki 150 gram
·  masło lub margaryna
·  cebula 1 sztuka
·  ser żółty 150 gram
·  zioła prowansalskie
·  sól i pieprz

Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie masła razem z pieczarkami do odparowania soku z pieczarek. Doprawić solą i pieprzem. Masło wymieszać z ziołami. Bułkę pokroić na 3 części a następnie każdą część jeszcze wzdłuż na pół. Każdą połówkę bułki smarować ziołowym masłem i kłaść pieczarki.  Na koniec wszystkie zapiekanki posypać startym serem. Dodatkowo oprószyć ulubionymi przyprawami (polecam np do pizzy lub grzanek). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 10 min w temperaturze ok 200 stopni aż ser się roztopi a bułka będzie chrupka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz